© 2017 ikleerlerenpurmerend.nl

 • LinkedIn Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Facebook App Icon

‘Ik Leer leren' is een groepstraining  die kinderen helpt te ontdekken hoe zij zelf het beste kunnen leren. Want leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

De training richt zich op alle processen die nodig zijn om te kunnen leren. We werken aan concentratie, motivatie, faalangst, plannen en organiseren, huiswerk maken, inschatten van de benodigde tijd en inspanning voor een bepaald vak en inzicht in je eigen meest effectieve manier van leren.

De training is een speciaal ontwikkeld programma voor:

 • Kinderen uit groep 7/8
  De overstap van basisschool naar middelbare school is groot. Door het volgen van de training 'Ik leer leren' zal deze overgang makkelijker gaan omdat ze tijdens deze training leren HOE te leren en om te gaan met de vele veranderingen.

 • Brugklassers
  Als brugklastraining is de 'Ik leer leren’ training een aanrader. Met de trainingen gaan de kinderen gelijk goed van start op de middelbare school.
  Van de kennis en vaardigheden die ze tijdens de 'Ik leer leren' training opdoen, hebben ze hun hele schoolcarrière plezier.

 • Pubers en jongeren op de middelbare school
  Als pubers vastlopen op de middelbare school, wordt het er thuis niet gezelliger op. In principe kunnen deze kinderen goed leren. De training  ‘Ik leer leren' zal deze pubers weer op weg helpen om vol vertrouwen hun schoolperiode af te ronden.

 

De “Ik leer leren” training bestaat uit 5 bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde “Ik Leer Leren” trainer hun persoonlijke leerstrategie.

 • Les 1: ontdekken van kwaliteiten, leervoorkeuren en de eigen manier van leren (leerstijlen/leerstrategie).

 • Les 2: leren omgaan met faalangst en hoe motivatie te houden.

 • Les 3: ontdekken hoe slim te plannen, met tijd om te gaan en het werk makkelijk te organiseren.

 • Les 4: ontdekken hoe het beste te concentreren.  

 • Les 5: leren de hersenen optimaal te gebruiken voor het onthouden van lesstof.

 

De training wordt altijd door twee trainers gegeven waardoor er volop ruimte is om alle deelnemers optimaal te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Iedere training kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Leren ontspannen en leren concentreren spelen in iedere training steeds een belangrijke rol. Door dat kinderen in de trainingsgroep van elkaar verschillen, kunnen ze elkaar helpen en motiveren. 

De training is ontwikkeld door centrum Tea Adema. Zie voor meer informatie www.ikleerleren.nl

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now